Muren injecteren
Heeft u last van vocht in huis en wilt u het oplossen door de muren te laten injecteren? Op deze pagina vindt u alle informatie over muren injecteren. De pagina bevat onder ander informatie over de voordelen van het injecteren van de muren, wat doet de vochtspecialist, prijzen van de muren injecteren en informatie over de premies.
Muren laten injecteren? Start nu uw gratis offerteaanvraag!
Ook belangrijk zijn de aandachtspunten bij het injecteren van de muren. Wilt u garandeert goed resultaat? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en vind de vochtspecialist bij u uit de buurt!
- 1. De voordelen van muren injecteren
- 2. Buitenmuur of binnenmuur injecteren?
- 3. Doe-het-zelf, of toch maar niet?
- 4. Muren injecteren; wat doet de vochtspecialist?
- 4.1 Bepalen waar de gaten in de muur worden geboord
- 4.2 Kleine gaatjes in de muur boren
- 4.3 Injecteren van de muren
- 4.4 Afwerken van de muur
- 5. Wat kost het injecteren van muren?
- 6. Kan ik gebruik maken van een premie?
- 7. Aandachtspunten bij injecteren van muren
- 8. Besparen op de kosten? Vraag gratis offertes aan en vergelijk!
De voordelen van muren injecteren
Wanneer u last heeft van opstijgend vocht, kunt u kiezen voor het onderkappen van de muur, maar ook voor het injecteren van de muren. Het onderkappen van uw muur is nogal een klus en daarom wordt er vaak voor het injecteren van de muren gekozen. Hieronder nog een aantal voordelen van het injecteren van de muren:
- Kan snel uitgevoerd worden
- Weinig overlast
- Goed resultaat
Buitenmuur of binnenmuur injecteren?
Het injecteren van de vochtige muren kan zowel langs de binnenmuren, langs de buitenmuren of beide. Maar heeft u een spouwmuur? Dan is het verplicht om het langs de binnenmuren te laten injecteren. Als de gaten langs buiten worden geboord, zal dat ongeveer 30 centimeter boven het grondoppervlak gebeuren. Als het langs binnen gaat, hangt de hoogte af van de vloer en het hoogteverschil met de grond buiten. Een nadeel aan langs binnen gaten boren is, dat het stof binnen vrijkomt.
Doe-het-zelf, of toch maar niet?
Het injecteren van de muur is een beste klus en vereist wel enige kennis. Het is zeker mogelijk om het zelf te doen door onderstaande stappen te volgen. Maar wilt u een goede uitvoering en ook garantie dat het uiteindelijk ook echt werkt? Dan is het handig om voor het injecteren van de muren een vakman in te schakelen. Nog een reden om de klus uit te besteden aan een vakman, is het gebruik maken van het verlaagde btw-tarief. Is uw woning ouder dan 10 jaar? Dan heeft u het recht op het verlaagde btw-tarief van 6%.
Muren injecteren; wat doet de vochtspecialist?
Bij het injecteren van de vochtige muren, heeft de vochtspecialist een aantal stappen die hij ondergaat om een goed resultaat te krijgen, deze stappen zijn:
- Bepalen waar de gaten on de muur worden geboord.
- Kleine gaatjes in de muur boren.
- Injecteren van de muren.
- Afwerken van de muren.
Check de video met de stappen van muren injecteren!
Bepalen waar de gaten in muur worden geboord
Bepalen waar de gaten geboord moeten worden valt onder de voorbereiding van de vochtspecialist. Er moet goed gekeken worden hoe dik de muur is, om te bepalen of op deze plek geboord mag worden. De muur moet minimaal drie centimeter dik zijn. Ook is het belangrijk dat de ondergrond goed beschermd is.
Kleine gaatjes in de muur boren
Bij het boren van de gaatjes zal er tussen elk boorgaatje 10 centimeter zitten. De hoogte van boorgaten hangt deels af van de aard van de injectievloeistof. De gaten worden altijd in een neerwaartse hoek van 20 graden geboord, zodat de vloeistof goed in de muur sijpelt.
Injecteren van de muren
Bij het injecteren van de muren wordt er een vochtwerende vloeistof in de boorgaten aangebracht. De vakman gebruikt hiervoor professioneel apparatuur. Bij professionele apparatuur is de mogelijkheid dat de injectievloeistof onder druk geïnjecteerd worden. De ingebrachte vochtwerende vloeistof zal ter plekke uitzetten en zo ontstaat er automatisch een waterkering.
Afwerken van de muur
Na de behandeling van de muur is het van belang dat de muur goed wordt afgewerkt. De gaten worden opnieuw gevuld met mortel. In de tussenliggende periode heeft de vochtwerende vloeistof voldoende tijd om uit te drogen. Afhankelijk van de vloeistof, kan het lang duren voordat de muur helemaal droog is. Wanneer de muur droog is kan de muur opnieuw bepleisterd worden en eventueel geverfd of behangt worden.
Wilt u besparen op de kosten van muren injecteren?
Wat kost het injecteren van muren?
Om de prijs te bepalen voor het injecteren van de vochtige muren, zijn er aantal factoren die daarin meespelen, namelijk;
- Aantal meters
- De dikte van de muur
- De injectiemethode
- Het materiaal waaruit de muur bestaat
- De omvang van de muur
- Gebruik maken van een vochtmeting
- Schimmel verwijderen
- Muren repareren ja of nee
Kan ik gebruik maken van een premie?
Er zijn diverse mogelijkheden om een premie aan te vragen voor het injecteren van uw muren. U kunt onder andere aanspraak doen voor de volgende regelingen.
De Vlaamse renovatiepremie houdt in dat voor twee verschillende methodes van vochtbestrijding een premie kunt aanvragen. U krijgt in dat geval 20% of 30% van het totaalbedrag terug, afhankelijk van uw eigen inkomen. Ook via de Vlaamse verbeteringspremie is het mogelijk een premie van €750,- aan te vragen, een voorwaarde hiervoor is dat de woning minimaal 25 jaar oud is en dat de factuur minimaal €1.500,- bedraagt.
Aandachtspunten bij het injecteren van muren?
Besparen op de kosten? Vraag gratis offertes aan en vergelijk!
Heeft u last van opstijgend vocht en wilt u de muren laten injecteren? Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken, vindt u de vakman bij u uit de buurt. Door offertes te vergelijken kunt u nog meer besparen op de kosten. Vochtbestrijders bij u uit de regio nemen de klus van u over en garanderen u een goed resultaat.